תפריט
MENU
עודכן ב: 04/12/2024
בלוג
עולם הפקת האירועים עבר לא מעט שינויים בתקופה האחרונה, בזכות אפשרויות רבות של מאכלים וצורות הגשה. מי שמפיק אירוע מעוניין שהאורחים שלו ייהנו כמה שיותר, שיקבלו שירותים ייחודיים שלא מוצעים במקומות אחרים ויטעמו מטעמים שנחשבים לחדישים ונדירים.
לחצו ליצירת קשר לכל נושא ושאלה או חייגו כעת 073-703-0000
אנשים הרבה יותר מודעים לנושא של תזונה נכונה ובריאה בשנים האחרונות. הם יעדיפו אחרי הארוחה לאכול פרי טרי וצונן, שלא יכביד על תחושת השובע אך יאפשר סגירה נכונה וטובה של הארוחה. זו הסיבה שכיום יותר ויותר רואים מגשי פירות צבעוניים, עשירים וטריים המוגשים באירועים כקינוחים או מנות אחרונות לכל דבר. לעיתים קרובות המגשים יוגשו ללא מנות נוספות שילוו אותם ויהוו בעצמם את המנה האחרונה. כאשר מדובר באירוע בעל צביון דתי – אין ספק שהפירות יתבררו כקינוח מושלם לאחר ארוחה בשרית.
כיום אפשר לבחור מבין כמה אפשרויות הגשה מפתות וצבעוניות של פירות העונה:
מגש גדול שמונחים עליו פירות שטופים, מקולפים וחתוכים הוא חגיגה לעיניים ולחיך. אי אפשר לעמוד בפיתוי ופשוט חייבים להושיט את היד ולבחור את הפרי שאוהבים. כיום אפשר לבחור בין גדלים וצורות של מגשים.
גם כאן הפירות כבר מוכנים לאכילה ולא צריך לעשות שום פעולה מקדימה לפני הושטת היד והאכילה.
עיצוב מיוחד שלקוח מעולם סידורי הפרחים. במקום פרחים צבעוניים, יפים וחיים המונחים בתור אגרטל – יהיו אלה עציצי פירות מעוצבים שיכניסו הרבה צבע ושמחה לכל מקום שבו יונחו. כשנגיסות מהפירות נעוצים עם שיפודים בזר – קל לשלוף אותם ולאכול מבלי להתלכלך.
הסלסלה משרה אווירה כפרית, תחושה של חיבור לטבע והרגשה של אכילה במקום פתוח תחת כיפת השמיים.
כאשר השף שמכין את האוכל באירוע בוחר במגשי פירות רעננים וטריים – הוא חוסך מעצמו עבודה רבה אך מספק תמורה לא פחות ממעולה לאורחים שיגיעו. את הפירות אפשר להכין ולהעמיד במקומם ברגע האחרון, מה שיאפשר להם להיות טריים, יפים ומפתים מאד. בנוסף, האורחים לא יצטרכו לשטוף, לקלף או לחתוך, שכן הפירות יהיו בדיוק במצב המתאים לאכילה ללא עיכוב. הפירות יתאימו לאכילה תוך כדי שיחה או פטפוט, בישיבה או בעמידה וכמובן שיהיה מתאים מאד ללגום משקה קר או חם בליווי הפירות.
עד לפני כמה שנים הייתה תבנית די קבועה של הגשת מנות מזון באירועים מסוגים שונים. האורחים ידעו בדיוק מה הם עומדים לאכול ואילו סוגי מזונות סביר להניח שיונחו על גבי המגשים או הדוכנים. כיום המצב שונה. אחד הטרנדים המובילים הוא הזמנת שף פרטי שיבשל, יכין ויסייע בהרכבת התפריט שיתאים בדיוק לאופי האירוע, לסגנון המשתתפים והאורחים וכמובן יעמוד במגבלות התקציב של מי שמארגן את האירוע. כשבמקום נוכח שף מקצועי – השמיים הם הגבול ואפשר לבחור באפשרויות מיוחדות ומקוריות.
מדינת ישראל מתברכת במגוון עצום של פירות המתאימים לכל אדם ולכל טעם אישי. הפירות מתאימים לכל סוג של אירוע ומותירים חותם עז בקרב כל מי שיטעם אותם. חשוב להתייעץ מבעוד מועד עם השף שמכין את הארוחה, שכן הוא יוכל לתת המלצות ועצות אודות שילובי פירות מוצלחים, צבעים שמתאימים זה לזה, אילו פירות נחשבים לכאלה שזו העונה המתאימה להם ועל אילו פירות עדיף לוותר. כך אט אט יורכב מגש הפירות המושלם שיתאים בדיוק לדרישות והצרכים והמחמאות לא יאחרו להגיע.