(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

הדובדבן שבקצפת

הדובדבן הוא אחד מן הפירות האהובים ביותר מבחינת הטעם והשאולים ביותר בבחינת השפה. כאמור בכותרת “הדובדבן שבקצפת” הוא מושג מוכר מאוד, אולם גם “דובדבן” בעצמו מהווה שם שאול וסמל עבור משהו טוב ויפה. כך, הדובדבן מהווה קישוט פעמים רבות, ושייך לשלל הפירות האדומים והירקות אשר מכילים בן השאר ויטמינים כגון ויטמין B9 וויטמין B6, יעיל למניעת מחלות לב וסרטן, וכדומה. אז אם מעניינות אתכם סגולות הדובדבן, ההיסטוריה שלו ואף נושאים נושפים כגון פירות נוספים שהדובדבן משתלב עימם, קראו מטה.

הדובדבן שבקצפת

דובדבן – מעט רקע כללי וסגולות הדובדבן (עליהם ארחיב בהמשך)

הדובדבן הוא פרי מתוק, אשר בעל עונת קטיף של חודשיים בערך. תאמינו או לא, אבל מבחינה מדעית, הוא קרוב משפחה של האפרסק, משמש ושקד. בנוסף, מבחינה תרבותית ובייחוד באירופה, הדובדבן נחשב לאחד מן הפירות הנפוצים ביותר למאכל ולשימושי מאכל, כגון: ריבות, תוספת לסלטים ועוגות, מצופים בסוכר או בסירופ מתוק ואף נהוג להכין מהם מיצים. סגולות הדובדבן בם רבים וכוללים בחינות בריאותיות ואף אסתטיות.

הפירות הנוספים שהדובדבן משתלב עימם הם: הפירות ה”מתוקים” אבל לא החמוצים במיוחד, כגון אבטיח, תפוח (לא ירוק) וכדומה. בנוסף, הוא הולך מצוין בסלטים בדומה לחמוציות ולכן משתלב טוב עם חסה ומלפפונים. אגב, בסלטים ניתן להשתמש גם בדובדבן מסוכר ולא רק טרי, אם בא לכם כמובן.

הדובדבן שבקצפת – מהיכן הגיע הביטוי?

אז עבור מי שלא יודע, הביטוי הגיע בעיקר הודות לצבעו האדום העז של הדובדבן. האדום נחשב לצבע נחשק גם בחיים באופן כללי, אולם גם באוכל ולכן הוא משמש כקישוט שונה על מאכלים (בעיקר מתוקים) רבים, לרבות על עוגות, גלידות ואתם בטח מכירים עוד.

יתרונות תזונתיים

ככלל, לא רק הדובדבן נחשב לפרי עתיר בברזל, אולם צבעו האדום מעיד על כך באופן מובהק. הפירות האדומים והירקות עשירים לרוב במגוון ויטמינים: ויטמין B9 וויטמין B6 והדובדבן בפרט מכיל מגנזיום, אבץ ועוד.  בנוסף, קיים הדובדבן, בדומה לכל פרי, עשיר בסיבים תזונתיים ולכן מקל ומסייע בעיקול. חשוב לציין שבניגוד למאכלים אחרים, היתרון של הדובדבן הוא שהוא מתוק, ולכן קל לאכול אותו ולקבל ממנו את כל היתרונות התזונתיים. הדובדבן מכיל גם נוגדי חמצון, ולכן מסייע כאמור למניעת מחלות כגון סרטן, הזדקנות וחולשת כלי דם. בקצרה, הדובדבן יעיל למניעת מחלות לב וסרטן, וכל כלי דם, טחורים וכדומה.

יתרונות ספציפיים

הדובדבן מכיל אנתוציאנין – חומר שאר מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, וקיים בדרך כלל בפירות או בירקות אדומים (בחלקים אדומים של הצמח, בכלל).

הדובדבן משמין?

ככלל, התשובה היא לא. ניתן להיכנס לאתרים שונים ולצפות בנתונים מדוייקים אודות הערכים התזונתיים שקיימים לדובדבן, אולם חשוב לציין שהוא לא נחשב למשמין “ממש”, וכן יתרונותיו התזונתיים עולים על חסרונותיו. לכן, כפי שניתן ללמוד ממאמר זה באופן כללי, הדובדבן מאוד מומלץ לאכילה.

 

אולי תרצו לדעת גם...

לורם איפסום
סושי פירות או שיפודי פירות?
כולנו כמעט נתקלנו לפחות פעם אחת בחיינו באירוע אשר הזמנו בו משלוח פירות או שהזמינו כזה עבורנו. שאלת השאלות, עבור כל חובבי הז'אנר של הזמנת הפירות הביתה או בכלל, היא – האם להזמין סושי פירות או שיפודי פירות? כמובן שזה נאמר חצי בצחוק, אולם כאשר אנו באים להזמין פירות הביתה אנו דיי מתלבטים לגבי עיצוב המשלוח, מה מתאים למה, מה מיוחד יותר ומאפשר פרקטיות, יופי וכדומה. המאמר הבא יעסוק בדיוק…
טיפים לשמירה על פירות בקיץ עם מערכות קירור
גם אתם נמנים על אוהבי פירות הקיץ? בכתבה שלפניכם ריכזנו עבורכם מספר טיפים מעשיים לשמירה על טריותם של פירות הקיץ. פירות קיץ הם ללא ספק המרענן הטבעי של העונה החומה ומעבר לעובדה שהם טעימים להפליא ומרעננים, כל אחד מפירות הקיץ מכיל בתוכו ויטמינים, מינרלים וסוכרים החיוניים לגופנו ולרמת האנרגיה הנדרשת לנו במיוחד בימים חמים, ארוכים ולעיתים מתישים. פירות קיץ הגדרה כללית פירות קיץ הם למעשה הגדרה כללית לכל סוגי הפירות…