(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

הדובדבן שבקצפת

הדובדבן הוא אחד מן הפירות האהובים ביותר מבחינת הטעם והשאולים ביותר בבחינת השפה. כאמור בכותרת “הדובדבן שבקצפת” הוא מושג מוכר מאוד, אולם גם “דובדבן” בעצמו מהווה שם שאול וסמל עבור משהו טוב ויפה. כך, הדובדבן מהווה קישוט פעמים רבות, ושייך לשלל הפירות האדומים והירקות אשר מכילים בן השאר ויטמינים כגון ויטמין B9 וויטמין B6, יעיל למניעת מחלות לב וסרטן, וכדומה. אז אם מעניינות אתכם סגולות הדובדבן, ההיסטוריה שלו ואף נושאים נושפים כגון פירות נוספים שהדובדבן משתלב עימם, קראו מטה.

הדובדבן שבקצפת

דובדבן – מעט רקע כללי וסגולות הדובדבן (עליהם ארחיב בהמשך)

הדובדבן הוא פרי מתוק, אשר בעל עונת קטיף של חודשיים בערך. תאמינו או לא, אבל מבחינה מדעית, הוא קרוב משפחה של האפרסק, משמש ושקד. בנוסף, מבחינה תרבותית ובייחוד באירופה, הדובדבן נחשב לאחד מן הפירות הנפוצים ביותר למאכל ולשימושי מאכל, כגון: ריבות, תוספת לסלטים ועוגות, מצופים בסוכר או בסירופ מתוק ואף נהוג להכין מהם מיצים. סגולות הדובדבן בם רבים וכוללים בחינות בריאותיות ואף אסתטיות.

הפירות הנוספים שהדובדבן משתלב עימם הם: הפירות ה”מתוקים” אבל לא החמוצים במיוחד, כגון אבטיח, תפוח (לא ירוק) וכדומה. בנוסף, הוא הולך מצוין בסלטים בדומה לחמוציות ולכן משתלב טוב עם חסה ומלפפונים. אגב, בסלטים ניתן להשתמש גם בדובדבן מסוכר ולא רק טרי, אם בא לכם כמובן.

הדובדבן שבקצפת – מהיכן הגיע הביטוי?

אז עבור מי שלא יודע, הביטוי הגיע בעיקר הודות לצבעו האדום העז של הדובדבן. האדום נחשב לצבע נחשק גם בחיים באופן כללי, אולם גם באוכל ולכן הוא משמש כקישוט שונה על מאכלים (בעיקר מתוקים) רבים, לרבות על עוגות, גלידות ואתם בטח מכירים עוד.

יתרונות תזונתיים

ככלל, לא רק הדובדבן נחשב לפרי עתיר בברזל, אולם צבעו האדום מעיד על כך באופן מובהק. הפירות האדומים והירקות עשירים לרוב במגוון ויטמינים: ויטמין B9 וויטמין B6 והדובדבן בפרט מכיל מגנזיום, אבץ ועוד.  בנוסף, קיים הדובדבן, בדומה לכל פרי, עשיר בסיבים תזונתיים ולכן מקל ומסייע בעיקול. חשוב לציין שבניגוד למאכלים אחרים, היתרון של הדובדבן הוא שהוא מתוק, ולכן קל לאכול אותו ולקבל ממנו את כל היתרונות התזונתיים. הדובדבן מכיל גם נוגדי חמצון, ולכן מסייע כאמור למניעת מחלות כגון סרטן, הזדקנות וחולשת כלי דם. בקצרה, הדובדבן יעיל למניעת מחלות לב וסרטן, וכל כלי דם, טחורים וכדומה.

יתרונות ספציפיים

הדובדבן מכיל אנתוציאנין – חומר שאר מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, וקיים בדרך כלל בפירות או בירקות אדומים (בחלקים אדומים של הצמח, בכלל).

הדובדבן משמין?

ככלל, התשובה היא לא. ניתן להיכנס לאתרים שונים ולצפות בנתונים מדוייקים אודות הערכים התזונתיים שקיימים לדובדבן, אולם חשוב לציין שהוא לא נחשב למשמין “ממש”, וכן יתרונותיו התזונתיים עולים על חסרונותיו. לכן, כפי שניתן ללמוד ממאמר זה באופן כללי, הדובדבן מאוד מומלץ לאכילה.

 

אולי תרצו לדעת גם...

לורם איפסום
אכילת פירות לארוחת בוקר
כמה פעמים שמעתם את המשפט "ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום"? סביר להניח שלא מעט. המשפט הזה כל כך נכון ומדויק ומדוע? מכיוון שארוחה זו היא מקור האנרגיה הראשון שלנו מהרגע שבו אנו קמים לאחר שינה של 6-8 שעות בלילה. על כן, חשוב מאוד להפיק מארוחה זאת את האנרגיה החיונית לגוף שלנו, פירות טריים, קלופים מספקים ערך תזונתי רב. אם נבחר לאכול ארוחת בוקר המשלבת בתוכה גם פירות, גם…
מגשי אירוח לאירועים קטנים
החיים שלנו עמוסים באירועים. חתונות של קרובים, בריתות, בר מצוות, ימי הולדת, אירועי חברה ועוד ועוד. מבין כל אלו ישנם כמובן את האירועים הגדולים שלהגיע אליהם זו מחוייבות של שעתיים-שלוש, הכוללת ישיבה לשולחן לארוחה של כמה מנות. אבל בכל רחבי הארץ מתקיימים גם לא מעט אירועים קטנים, שהמארגנים שלהם מעונינים להשאיר אותם קלילים, נינוחים, בלי הצורך לשבת לשולחן ולהכביד עם ארוחה גדולה. לאירועים כאלה נוצרו מגשי האירוח. לא בכל אירוע…