(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

גברת פסיפלורה

פסיפלורה, או בשמה המדעי Passiflora edulis, או שעונית נאכלת, הוא אחד הצמחים המטפסים (ויש שיכנו אותו גם “פרי” 9 הנאכלים ביותר אשר קיימים כיום. כהוכחה, ניתן לקחת את מגוון משקאות הקרח, הקינוחים, הסיאופים והעוגות בטעם המעניין של הפסיפלורה. אולם, למרות התפוצה הרחבה שלו, לא כולם מכירים לעומק את יתרונותיו התזונתיים. אז, עבור מי שממש אוהב את הפרי, כמוני, זה הזמן לקרוא ולהחכים קצת, לכבוד הפסיפלורה שכולנו אוהבים.

גברת פסיפלורה

Passiflora edulis, או שעונית נאכלת – מדוע היא נקראת כך?

השעונית נאכלת נקראת כך מכיוון שלמעשה, בפרח שלה נראה כמו שעון: הפרח נראה עם מסגרת לבנה – סגולה מעוטרת, עם דמוי מחוגים הצומחים מבפנים ועולים כלפי מעלה (אם לא תיארתי את הפרח טוב, עמכם הסליחה). מקורה של השעונית הנאכלת או הפסיפלורה הוא באמריקה הדרומית, אזור האמזונס ומשם עבר לאזורים נוספים ורחוקים בעולם, כגון אוסטרליה, הוואי הודו ועוד. בקשר לשמו המדעי, Passiflora edulis, פרי התשוקה.

למה משמשת הפסיספלורה?

הפסיפלורה נחשב לצמח מאכל כזה נפוץ, שהוא משמש למגוון רחב של מאכלים, כגון: תופסת ליוגורט, עוגות מרנג, סירופים, מיצים, מוס וכיוצא באלו. חשוב לציין, שהפסיפלורה מכיל לא מעט ערכים תזונתיים ולכן משמש כתופת בריאה למזון, כגון: סיבים תזונתיים, ויטמין A, אשלגן וכדומה. הפסיפלורה אגב, טוב לשיפור העיכול ופירוק החומרים בקיבה.

פסיפלורה חתוכה

מלבד כל אלו, מהם יתרונות הפסיפלורה?

ראשית, קיים עניין תנאי הגידול: תנאי הגידול אשר דורשת הפסיפלורה הם קלים יחסית, כגון: מצע טיפוס (משום שזהו צמח מטפס), שמש, וכדומה. חשוב לציין שמכיוון שהפסיפלורה היא צמח מטפס, מאוד מומלץ לא לגדל אותה בבית, מה גם שבבית אין שמש בצורה כה טובה (לרוב), כפי שצריך צמח הפסיפלורה. בנוסף, מבחינת השקייה, צמח מטפס זה דורש השקייה מועטה יחסית וניתן גם לצמצמה עם הזמן, לכן מבחינה זו קיימים לפסיפלורה יתרונות מרובים.

איך אוכלים את הפסיפלורה?

אני מניחה שכאשר הוא משולב במאכל אחר, כגון עוגה או מיץ, אתם לא זקוקים להסבר. עם זאת, כאשר הוא מוגש לכם כך באופן טבעי, צורת אכילה מקובלת לפסיפלורה היא כזו: חתכו את הפסיפלורה לחצי, קחו כפית והתחילו לנבור. נשמע מצחיק, אבל ככה אוכלים.

אז מה למדנו היום אודות הפסיפלורה?

מקור השם “שעונית נאכלת” הוא בפרח דמוי השעון של הצמח המטפס.

תנאי הגידול שלו הם נוחים יחסית, אולם נושא שלא דובר במאמר זה הוא עובדת היותו של צמח זה מעט שתלטן, בהתאם להיותו “מטפס”, אז זהירות .

מנח הפסיפלורה מאוד מקובל בתרבות האוכל המערבית ולא רק, ולכן יש משקאות, עוגות וכו’ המבוססים עליו.

והכי חשוב – קל לאכול אותו, ובהתחשב בערכים התזונתיים הרבים שלו, הוא אחלה תוספת מזון לשיפור העיכול ופירוק החומרים בקיבה, כך שניתן לאכול אותו ללא חשש.

אולי תרצו לדעת גם...

לורם איפסום
גברת פסיפלורה
פסיפלורה, או בשמה המדעי Passiflora edulis, או שעונית נאכלת, הוא אחד הצמחים המטפסים (ויש שיכנו אותו גם "פרי" 9 הנאכלים ביותר אשר קיימים כיום. כהוכחה, ניתן לקחת את מגוון משקאות הקרח, הקינוחים, הסיאופים והעוגות בטעם המעניין של הפסיפלורה. אולם, למרות התפוצה הרחבה שלו, לא כולם מכירים לעומק את יתרונותיו התזונתיים. אז, עבור מי שממש אוהב את הפרי, כמוני, זה הזמן לקרוא ולהחכים קצת, לכבוד הפסיפלורה שכולנו אוהבים. Passiflora edulis, או…
כמה פירות כדאי לאכול?
הפירות הם מאכל נפוץ ועל כך אין צורך להרחיב. הפירות הם מתוקים, באים בצורות, בגדלים ובטעמים שונים, בעלי ערכים תזונתיים רבים כגון ויטמינים, סיבים תזונתיים ועוד. לכן, אין פלא שהמלצת משרד הבריאות היא צריכת פירות בתדירות יומיומית, משום שכל פרי כמעט מועיל לילדים מחד ולקשישים מאידך (מסיבות שונות), הפירות מסייעים בכניסת ברזל לגוף, פרי ידוע כמאכל אשר משפר את המערכת החיסונית ועוד. על נושאים אלו ועוד, במאמר הבא. מה מיוחד…