(0)

מבחר הפירות
היומי

Gift Card

בלוג

גברת פסיפלורה

פסיפלורה, או בשמה המדעי Passiflora edulis, או שעונית נאכלת, הוא אחד הצמחים המטפסים (ויש שיכנו אותו גם "פרי" 9 הנאכלים ביותר אשר קיימים כיום. כהוכחה, ניתן לקחת את מגוון משקאות הקרח, הקינוחים, הסיאופים והעוגות בטעם המעניין של הפסיפלורה. אולם, למרות התפוצה הרחבה שלו, לא כולם מכירים לעומק את יתרונותיו התזונתיים. אז, עבור מי שממש אוהב את הפרי, כמוני, זה הזמן לקרוא ולהחכים קצת, לכבוד הפסיפלורה שכולנו אוהבים.

גברת פסיפלורה

Passiflora edulis, או שעונית נאכלת – מדוע היא נקראת כך?

השעונית נאכלת נקראת כך מכיוון שלמעשה, בפרח שלה נראה כמו שעון: הפרח נראה עם מסגרת לבנה – סגולה מעוטרת, עם דמוי מחוגים הצומחים מבפנים ועולים כלפי מעלה (אם לא תיארתי את הפרח טוב, עמכם הסליחה). מקורה של השעונית הנאכלת או הפסיפלורה הוא באמריקה הדרומית, אזור האמזונס ומשם עבר לאזורים נוספים ורחוקים בעולם, כגון אוסטרליה, הוואי הודו ועוד. בקשר לשמו המדעי, Passiflora edulis, פרי התשוקה.

למה משמשת הפסיספלורה?

הפסיפלורה נחשב לצמח מאכל כזה נפוץ, שהוא משמש למגוון רחב של מאכלים, כגון: תופסת ליוגורט, עוגות מרנג, סירופים, מיצים, מוס וכיוצא באלו. חשוב לציין, שהפסיפלורה מכיל לא מעט ערכים תזונתיים ולכן משמש כתופת בריאה למזון, כגון: סיבים תזונתיים, ויטמין A, אשלגן וכדומה. הפסיפלורה אגב, טוב לשיפור העיכול ופירוק החומרים בקיבה.

פסיפלורה חתוכה

מלבד כל אלו, מהם יתרונות הפסיפלורה?

ראשית, קיים עניין תנאי הגידול: תנאי הגידול אשר דורשת הפסיפלורה הם קלים יחסית, כגון: מצע טיפוס (משום שזהו צמח מטפס), שמש, וכדומה. חשוב לציין שמכיוון שהפסיפלורה היא צמח מטפס, מאוד מומלץ לא לגדל אותה בבית, מה גם שבבית אין שמש בצורה כה טובה (לרוב), כפי שצריך צמח הפסיפלורה. בנוסף, מבחינת השקייה, צמח מטפס זה דורש השקייה מועטה יחסית וניתן גם לצמצמה עם הזמן, לכן מבחינה זו קיימים לפסיפלורה יתרונות מרובים.

איך אוכלים את הפסיפלורה?

אני מניחה שכאשר הוא משולב במאכל אחר, כגון עוגה או מיץ, אתם לא זקוקים להסבר. עם זאת, כאשר הוא מוגש לכם כך באופן טבעי, צורת אכילה מקובלת לפסיפלורה היא כזו: חתכו את הפסיפלורה לחצי, קחו כפית והתחילו לנבור. נשמע מצחיק, אבל ככה אוכלים.

אז מה למדנו היום אודות הפסיפלורה?

מקור השם "שעונית נאכלת" הוא בפרח דמוי השעון של הצמח המטפס.

תנאי הגידול שלו הם נוחים יחסית, אולם נושא שלא דובר במאמר זה הוא עובדת היותו של צמח זה מעט שתלטן, בהתאם להיותו "מטפס", אז זהירות .

מנח הפסיפלורה מאוד מקובל בתרבות האוכל המערבית ולא רק, ולכן יש משקאות, עוגות וכו' המבוססים עליו.

והכי חשוב – קל לאכול אותו, ובהתחשב בערכים התזונתיים הרבים שלו, הוא אחלה תוספת מזון לשיפור העיכול ופירוק החומרים בקיבה, כך שניתן לאכול אותו ללא חשש.

אולי תרצו לדעת גם...

לורם איפסום
פירות של קיץ
הקיץ כבר כאן ויחד איתו מגיעים אלינו פירות העונה המיוחדים. בשורות הבאות ריכזנו עבורכם מידע כללי אודות נחיצותם של פירות הקיץ לגופנו ומספר רעיונות לשילוב פירות הקיץ בארוחות השונות לאורך היום. פירות קיץ טריים ועסיסיים הם ללא ספק המרענן הטבעי של חודשי העונה החמה והם מכילים בתוכם ויטמינים, מינרלים וסוכרים היכולים לסייע בשמירה על בריאות גופינו. פירות הקיץ השונים, הכוללים בתוכם בין היתר את השזיפים, אפרסקים, אבטיחים, מלונים ועוד, ידועים…
הדובדבן שבקצפת
הדובדבן הוא אחד מן הפירות האהובים ביותר מבחינת הטעם והשאולים ביותר בבחינת השפה. כאמור בכותרת "הדובדבן שבקצפת" הוא מושג מוכר מאוד, אולם גם "דובדבן" בעצמו מהווה שם שאול וסמל עבור משהו טוב ויפה. כך, הדובדבן מהווה קישוט פעמים רבות, ושייך לשלל הפירות האדומים והירקות אשר מכילים בן השאר ויטמינים כגון ויטמין B9 וויטמין B6, יעיל למניעת מחלות לב וסרטן, וכדומה. אז אם מעניינות אתכם סגולות הדובדבן, ההיסטוריה שלו ואף נושאים…